Üdvözöljük az Autó-Doktor Horváth Kft. weboldalán! Közvetlen elérhetőség: +36-84/519-219

reklam bal

fekakcio bal nagy

olajakcio bal

Eredetvizsgálat

Mindazok akik tulajdonosai egy gépjárműnek, legyen az autó, motorkerékpár, vagy bármilyen más forgalomba beírt, rendszámmal rendelkező jármű, minden bizonnyal átestek már az eredetiség vizsgálattal járó ügyintézésen. Azok akik még most tervezik első autójuk megvásárlását, jó ha tudják mire számítsanak az eredetiségvizsgálat alkalmával.

Mi az eredetiségvizsgálat?

Az eredetiségvizsgálat, bár ez nem derül ki az elnevezésből azt a célt szolgálja, hogy egy tulajdonosváltás esetén egyértelműen kiderüljön, hogy az autó amit megvásárolunk nem-e lopott jármű, illetve az autón található egyedei azonosító jelek (például: motorszám, alvázszám, VIN kód, stb.) valódiak-e vagy sem. Az eredetiségvizsgálatot végző cégeknek és partnereiknek (IHG, THG, Metalelektro, NJL stb.) engedélyük van hozzáférni az országos belügyminisztériumi adatbázishoz, amely alapján összevetik a leolvasott azonosítókat az adatbázisban szereplőkkel, így kiderül, hogy a jármű “személyazonossága” valódi-e vagy sem. Amennyiben az adatok eltérőek, azt kötelező módon jelenteniük kell a hatóságnak.

Miért kell az eredetvizsgálat?

Az eredetiségvizsgálat egy gépjármű adás/vételét követően szükséges. E vizsgálat nélkül a gépjármű átírás nem végezhető el. Ezen vizsgálatot csak és kizárólag engedéllyel rendelkező cégek végezhetnek csak és kizárólag jóváhagyott telephelyen és berendezéssel. Az eredetiségvizsga célja az, hogy a gépjármű egyedi azonosítóit leellenőrizzék, és azt egy igazolással alá is támasszák. Amennyiben a vizsgálat során bármilyen rendellenességre fény derülne, abban az esetben a vizsgát végző személynek hatósági bejelentési kötelezettsége van.

Kipufogó rendszer  Motor  Vezérlés  Dízel befecskendezők  Üzemanyagrendszer tisztítás  Automataváltó olajcsere  Futómű szrviz  Fékrendszer  Akkumulátor  Klíma szerviz  GPS rendszerek

Lengéscsillapító  Intelligens diagnosztika  Téli, nyári átvizsgálás  Karosszéria javítás  Szélvédőcsere és javítás  Fényszóró felújítás  Műszaki vizsga és zöldkártya  Olajcsere specialista  Periodikus táblázat  Gumiabroncs garancia  Autómosás, ápolás

Autó-Doktor Horváth Kft.

8600 Siófok
Papfődi u.1.
Tel: +36/84/519-219
Fax: +36/84/519-211
E-mail: szerviz@auto-doktor.hu
logo kicsi ff

Levelezési cím

8601 Siófok
Pf.:177. Hungary

Nyitvatartási idő

Az Autó-Doktor Horváth Kft. szervíz az Ön rendelkezésére áll:

hétfőtől-péntekig: 8.00 - 17.00-ig,
szombaton - vasárnap: zárva.

Rólunk mondták

"Igényes és pontos munkát végeztek még a szűk határidők esetében is"

"Szolgáltatásaik összessége arányban áll az alkalmazott árazási gyakorlatukkal"