Üdvözöljük az Autó-Doktor Horváth Kft. weboldalán! Közvetlen elérhetőség: +36-84/519-219

reklam bal

fekakcio bal nagy

olajakcio bal

Fényszóró felújítás

Matt fényszórók:

fenyszoro 2A matt fényszóró azonnal viseltes külsőt kölcsönöz a gépjárműnek, de ami ennél sokkal rosszabb, az a hatékonyság csökkenése a működés során. A matt felület csökkenti a kijutó fénymennyiséget, és akár négyszer kevesebb fényt képes így kibocsátani. Az előállított fény – bármilyen drága izzót is építsünk vagy építessünk egy ilyen autólámpába -, egyre kevésbé jut át a fényszóró burkolaton, amely bizonyos látási körülmények között baleset bekövetkeztében is szerepet játszhat. Egyfelől az autó vezetője sem veszi észre a veszélyt, másfelől pedig az ilyen homályos lámpaburával közlekedő autót is nehezebb észrevenni időben. A homályos, karcos lencse szórja a fényt, nem oda világít ahová kéne. Ha elvakítjuk a szembejövőt, azzal mások életét is veszélyeztetjük, nem csupán a sajátunkat.

Gyakori látvány, hogy az autó fényszórójának burája mattá, fénytelenné válik. Ennek oka elsősorban a természetes UV-sugárzás, másrészt az autó tisztításához használt erős vegyszerek hatása. Ez már a néhány éves autóknál is előfordulhat, s nem csupán esztétikai problémát okoz, de a láthatóságot, a világítás hatékonyságát, ezáltal a közlekedés biztonságát is rontja. A megoldás a lámpabúra polírozása jelentheti, amely valósággal újjávarázsolja a megfakult, mattá vált fényszórót!

Polírozás előnye:

  • Biztonságosabbá válik az éjszakai autózás mivel jobban látunk, és a szembe jövőket sem vakítjuk annyira – ami a mi biztonságunkat is javítja.
  • Egy felújított fényszóró javítja a gépkocsi megjelenését, és ezáltal növeli az értékét is.
  • Ha nő a gépkocsi értéke, könnyebbé válik az értékesítése. Egy fényszóró polírozás (és UV védelem) költségei csak töredékét teszik ki egy új pár vásárlásának.
  • A besárgult, „tejesedett” fényszóró a műszaki vizsgát is meghiúsítja.

A fényszóró fólia előnye:

Leghatékonyabb fényszóró felújítási technika a fóliás eljárás. A felcsiszolás után egy zsugorfóliát teszünk a lámpaburára, aminek az előnye a többi hátárnya! A kőfelverődés nem tesz kárt a lámpaburában, mivel a fólia rugalmas. UV fény védelem is meg van oldva, mivel ugyanaz a fólia van a lámpaburán, mint az első szélvédő kettő üveg közötti fóliája. Az első szélvédőn keresztül azért nem barnulunk le, mert a kettő üveg között van egy ragasztó és biztonsági fólia. Ehhez hasonló csak vékonyabb fólia kerül a lámpa búrára, ami egy esetleges szakadás esetén újracsiszolás nélkül is pótolható. Ilyen fóliát az új autók lámpaburájára is szoktak tenni, mivel a fóliának a feladata a védelem!

Ne feledje, a biztonságos közlekedéshez gépjárműve minden részének optimálisan kell működnie, ez pedig rendszeres karbantartást, odafigyelést igényel!

Forduljon szakemberhez időben, a megelőzés érdekében!
 

Kipufogó rendszer  Motor  Vezérlés  Dízel befecskendezők  Üzemanyagrendszer tisztítás  Automataváltó olajcsere  Futómű szrviz  Fékrendszer  Akkumulátor  Klíma szerviz  GPS rendszerek

Lengéscsillapító  Intelligens diagnosztika  Téli, nyári átvizsgálás  Karosszéria javítás  Szélvédőcsere és javítás  Fényszóró felújítás  Műszaki vizsga és zöldkártya  Olajcsere specialista  Periodikus táblázat  Gumiabroncs garancia  Autómosás, ápolás

Autó-Doktor Horváth Kft.

8600 Siófok
Papfődi u.1.
Tel: +36/84/519-219
Fax: +36/84/519-211
E-mail: szerviz@auto-doktor.hu
logo kicsi ff

Levelezési cím

8601 Siófok
Pf.:177. Hungary

Nyitvatartási idő

Az Autó-Doktor Horváth Kft. szervíz az Ön rendelkezésére áll:

hétfőtől-péntekig: 8.00 - 17.00-ig,
szombaton - vasárnap: zárva.

Rólunk mondták

"Igényes és pontos munkát végeztek még a szűk határidők esetében is"

"Szolgáltatásaik összessége arányban áll az alkalmazott árazási gyakorlatukkal"