Üdvözöljük az Autó-Doktor Horváth Kft. weboldalán! Közvetlen elérhetőség: +36-84/519-219

reklam bal

fekakcio bal nagy

olajakcio bal

fekakcio

Az élettartam garanciával lefelezzük az árakat!

Azon Ügyfeleinknek akik nálunk cseréltetnek tárcsafékbetétet, különleges Autó-Doktor kedvezményhez jutnak! A nagy kedvezménnyel beépített minőségi tárcsfékbetétek gondoskodnak a maximális biztonságról, a legrövidebb féktávokról és a minden körülmények közötti maximális erejű lassításról.

Az általunk, minden beszerelt gyárival azonos minőségű tárcsafékbetétekre ÉLETTARTAM GARANCIÁT biztosítunk! Ez azt jelenti, hogy ELHASZNÁLÓDÁS vagy MEGHIBÁSODÁS esetén Önnek a TÁRCSAFÉKBETÉTEK árának csak az 50%-át kell megfizetnie. Ezt a kedvezményt addig biztosítjuk Önnek, ameddig Ön megtisztel minket hűségével.

részletekért - klikk ide

Fékbetétek

fekrendszerA fékbetéteknek a fékezés során igen nagy teljesítményt kell kifejteniük. Ennek ellenére meg kell őrizniük súrlódási értéküket, nem károsodhatnak törés, deformálódás, szakadás, égés és tapadás következtében. Ezért kizárólag kiváló minőségű, különösen hosszú garanciaidővel rendelkező, válogatott márkatermékeket alkalmazunk.

Ha a fékbetétek vastagsága a minimális 3 mm alá csökken, az optimális fékhatás már nem biztosított. Az ebből adódó drága javítással járó károk (pl. féktárcsasérülések) elkerülése érdekében szükségessé válik a fékbetétek cseréje

 

Fékrendszer

fekrendszer 2 3Ahhoz, hogy a mozgó gépjárművet megállítsuk fékre van szükségünk. Fékezéskor a jármű mozgási (kinetikai) energiáját hőenergiává (termikus) alakul át, ami a szabadba kerül közvetlen hőátadás formájában a féktárcsák és a fékdobok felületéről. A fékrendszer rendszeres ellenőrzése során, a számítógépes fékmérés során, pontos képet kaphatunk a fékek állapotáról.

Fontosabb alkatrészei: féktárcsa + fékbetét, féknyereg, fékcsövek (fém+gumi), főfékhenger, fékerő szabályzó, fékszervó (rásegítő) és persze a fékpedál. Legtöbbször az úgynevezett kopó alkatrészeket kell cserélni, mint a betétek, pofák, tárcsák és dobok. Újabban a blokkolásgátlók és a kipörgésgátlók, az úgynevezett menetstabilizáló rendszerek tömeges megjelenésénél előtérbe kerül a csak tárcsafékek alkalmazása.

A fékút hatványozottan nő a sebesség növekedésénél, amit még a gumik állapota valamint az útviszonyok is befolyásolnak.

A fékfolyadék

fekrendszer 2 4A fékfolyadék forráspontja

A fékfolyadék az idő során a levegőből vizet vesz fel (higroszkópikus hatás). Így a fékfolyadék
forráspontja lecsökken. Pl. egy 3 %-os víztartalom a DOT 4 fékfolyadék forráspontját 260°C-ról kb. 180°C-ra csökkentheti.

 

Autó-Doktor Horváth Kft. biztonsági tanácsok

A fékfolyadék forráspontja nem süllyedhet 180°C alá. Erős igénybevétel, pl. vészfékezés vagy meredek lejtőn való autózás esetén a fékfolyadékban buborékok képződhetnek. Ezek akadályozhatják a fékerő átvitelét a fékbetétekre és a fékberendezés teljes működésképtelenségéhez vezethetnek.
Biztonsági okokból a fékfolyadékot tehát évente ellenőrizni, és szükség szerint cserélni kell. Az Autó-Doktor-nál német autómata fékolaj cserélő készülékkel dolgozunk ami minden lehetséges hibát kiküszöből.

Fékút hossza

Milyen hosszú az Ön fékútja

Fékezés nedves úton 90 km/h sebességnél
téli gumi 54 m
nyári gumi 58,5 m

Fékezés havas úton 50 km/h sebességnél
téli gumi 35 m
nyári gumi 43 m

ABS – fékezés 0°C közeli léghőmérsékletnél

 miert teligumi

Fékút összehasonlítás behavazott úton
Profilmélység: 6 mm téli gumi 120 %
Profilmélység: 4 mm téli gumi 150 %
Profilmélység: 2 mm téli gumi 170 %

Új abroncs profilmélységre (~ 8 mm) vonatkoztatva = 100 %

Fékút különbségek

Fékezés 60 km/h sebességnél téli hőmérsékleteknél
0°C téli gumi
nyári gumi + 3 m
-10°C téli gumi
nyári gumi + 7 m
-20°C téli gumi
nyári gumi + 12 m

Téli gumikkal a fékút +7°C alatti hőmérsékleteken jelentősen lerövidül.

Kipufogó rendszer  Motor  Vezérlés  Dízel befecskendezők  Üzemanyagrendszer tisztítás  Automataváltó olajcsere  Futómű szrviz  Fékrendszer  Akkumulátor  Klíma szerviz  GPS rendszerek

Lengéscsillapító  Intelligens diagnosztika  Téli, nyári átvizsgálás  Karosszéria javítás  Szélvédőcsere és javítás  Fényszóró felújítás  Műszaki vizsga és zöldkártya  Olajcsere specialista  Periodikus táblázat  Gumiabroncs garancia  Autómosás, ápolás

Autó-Doktor Horváth Kft.

8600 Siófok
Papfődi u.1.
Tel: +36/84/519-219
Fax: +36/84/519-211
E-mail: szerviz@auto-doktor.hu
logo kicsi ff

Levelezési cím

8601 Siófok
Pf.:177. Hungary

Nyitvatartási idő

Az Autó-Doktor Horváth Kft. szervíz az Ön rendelkezésére áll:

hétfőtől-péntekig: 8.00 - 17.00-ig,
szombaton - vasárnap: zárva.

Rólunk mondták

"Igényes és pontos munkát végeztek még a szűk határidők esetében is"

"Szolgáltatásaik összessége arányban áll az alkalmazott árazási gyakorlatukkal"