Üdvözöljük az Autó-Doktor Horváth Kft. weboldalán! Közvetlen elérhetőség: +36-84/519-219

reklam bal

fekakcio bal nagy

olajakcio bal

Autó-Doktor Horváth Kft. 1. tipp

Rendszeres ellenőrzés
Az első fagy előtt feltétlenül ellenőriztesse akkumulátora állapotát. Ilyen szakszerű akkumulátortesztet az Autó-Doktor Horváth Kft. műhelyben végeznek megfelelő készülékekkel. Természetesen előzetes bejelentkezés nélkül, ingyenesen. Tesztbizonylattal.

akkumulator2.jpg

Autó-Doktor Horváth Kft. 2. tipp

Biztonsági tanácsok
Az indítóakkumulátorok korszerű és átgondolt áramtároló készülékek. Mindentől eltekintve még mindig az ólom / kénsav-akkumulátorok jelentik az optimális megoldást. A szervizelés és karbantartási munkák során bizonyos óvintézkedéseket be kell tartani:
•    A töltőgázok robbanásveszélyesek. A töltés alatt tehát tilos a dohányzás, kerülni kell a szikraképződést és a nyílt láng használatát.
•    Az akkumulátorsav maró hatású.
•    Az akkumulátor ki- és beszerelését biztonsági okokból bízza szakemberre. Az akkumulátor cseréjekor pl. törlődnek a fedélzeti komputerbe és az autórádióba tárolt adatok.
•    A központi zár a régi akkumulátor kiszerelésekor lezárhat.
•    A riasztó berendezés működésbe lép, mivel az akkumulátor eltávolítását lopásként érzékeli

Autó-Doktor Horváth Kft. 3. tipp

Rendszeres karbantartás
Ön a legnagyobb hidegben ill. melegben is elvárja akkumulátorától, hogy ne hagyja cserben. Erre nem is kerül sor, ha előtte Ön sem hagyta cserben akkumulátorát. A biztos indítás érdekében ne mulassza el az akkumulátor szervizelését.

akkumulator.jpg

•    Rögzítés: Az akkumulátor beszerelését lehetőleg szakember végezze. Ügyelni kell az akkumulátor fix rögzítésére és arra, hogy a saruk jól meg legyenek húzva
•    Tisztaság: A tiszta akkumulátor nem szenved a kóboráramoktól és kontakthibáktól. Tartsa tehát a felületét szárazon és tisztán. Ez mindenekelőtt a csatlakozó pólusokra vonatkozik, melyeket le kell zsírozni.
•    Elektrolit-szint: Ellenőrizze, hogy az elektrolit szintje mindig néhány milliméterrel a lemezek fölött legyen. Korszerű akkumulátoroknál a házon jelzik a folyadék alsó és felső szintjét. Utántöltésnél ügyelni kell arra, hogy a folyadék ne folyjon ki a készülékből.
•    Akkumulátor lezárása: ügyeljen arra, hogy a zárókupakok mindig tökéletesen zárjanak.

Autó-Doktor Horváth Kft. 4. tipp

Indítás nagy hidegben
Nagy hidegben a motorban magas súrlódási ellenállás lép fel, a motor nem akar indulni. Egyidejűleg a hideg miatt az akkumulátor is erőtlenebb, nehézkesebb lesz. Ha olyan hideg van, hogy az indítási problémákat okoz, akkor a következők szerint járjon el:
•    Az egyes indítások ne haladják meg az 5-10 másodpercet.
•    Biztosítson az akkumulátornak az indítások között 1 perc regenerálódási időt.
•    Ismételje meg az indítást.
Egyebekben a karbantartást nem igénylő Banner akkumulátor csekély belső ellenállással bír, amely növeli az indítási feszültséget – megkönnyíti az indítást.

Autó-Doktor Horváth Kft. 5. tipp

Az olcsó mindig drágább
Bár az indítás segédindító kábelekkel igen egyszerű, mégis újra meg újra hibákat követünk el.
A helyes eljárás a következő:
•    A segédindító kábelek keresztmetszete legyen megfelelő (szgk-nál 16 mm2) és ne legyenek túl hosszúak, mert az feszültségesést okoz.
•    Ha az indításhoz külső segítség szükséges, ügyeljen a csatlakoztatásra: a piros kábelt a fogadónál és leadónál a plusz pólusra kell csatlakoztatni. A fekete kábelt a leadónál a mínusz pólusra a fogadónál a testre (karosszéria fém része) kell kapcsolni, a test és pólus közötti távolság min 30 cm legyen.
•    Ezt követően indítson. Ügyeljen azonban arra, hogy az indítás időtartama ne haladja meg a 15 másodpercet.
•    Ha a motor mégsem indul, várjon egy percet és ismételje meg az eljárást.
•    Ha sikerült a motort beindítani, akkor először a fekete, majd a piros segédindító kábelt csatlakoztassa le.
Figyelem!
Segédindítás közben a leadó jármű motorja ne üzemeljen, mert a feszültségcsúcsok az indítókábel lekötése során tönkre tehetik az elektronikát.

Autó-Doktor Horváth Kft. 6. tipp

Környezetvédelem
Az Autó-Doktor Horváth Kft. és a Banner erősen elkötelezte magát a környezetvédelem mellett és a használt akkumulátorokat ennek megfelelően kezelik. Banner az akkumulátorház műanyag granulátumát feldolgozás után a gyártásban újrahasznosítja. Ezért valamennyi Banner akkumulátor PP-házzal készül. Autó-Doktor Horváth Kft. ezt a bölcs intézkedést azzal támogatja, hogy a használt akkumulátorokat visszaveszik és kivétel nélkül Banner akkumulátorokat forgalmaznak. Banner a használt akkumulátorokat az Autó-Doktor Horváth Kft. műhelyből elszállítja és környezetkímélő újrahasznosításra bocsátja.

Kipufogó rendszer  Motor  Vezérlés  Dízel befecskendezők  Üzemanyagrendszer tisztítás  Automataváltó olajcsere  Futómű szrviz  Fékrendszer  Akkumulátor  Klíma szerviz  GPS rendszerek

Lengéscsillapító  Intelligens diagnosztika  Téli, nyári átvizsgálás  Karosszéria javítás  Szélvédőcsere és javítás  Fényszóró felújítás  Műszaki vizsga és zöldkártya  Olajcsere specialista  Periodikus táblázat  Gumiabroncs garancia  Autómosás, ápolás

Autó-Doktor Horváth Kft.

8600 Siófok
Papfődi u.1.
Tel: +36/84/519-219
Fax: +36/84/519-211
E-mail: szerviz@auto-doktor.hu
logo kicsi ff

Levelezési cím

8601 Siófok
Pf.:177. Hungary

Nyitvatartási idő

Az Autó-Doktor Horváth Kft. szervíz az Ön rendelkezésére áll:

hétfőtől-péntekig: 8.00 - 17.00-ig,
szombaton - vasárnap: zárva.

Rólunk mondták

"Igényes és pontos munkát végeztek még a szűk határidők esetében is"

"Szolgáltatásaik összessége arányban áll az alkalmazott árazási gyakorlatukkal"