Üdvözöljük az Autó-Doktor Horváth Kft. weboldalán! Közvetlen elérhetőség: +36-84/519-219

reklam bal

fekakcio bal nagy

olajakcio bal

Hibakód kiolvasás

A hiba természete ezerféle lehet, a tulajdonos szemével komolytalannak tűnő, és valójában sok vizet nem zavaró apróságtól a háttérben megbúvó, valamikor magát
megbosszuló zavaron keresztül egészen a durva hibáig. Autódiagnosztika melyből kiderül, hogy hol észlelte a hibát a rendszer, ugyanis a motor kontroll lámpa a műszerfalon a katalizátor problémán kívül még sok más egyéb hibát is jelezhet.

MIL-motorhiba lámpa

•    Miért fontos számunkra az autódiagnosztika?

Az új gépjárművek telis-tele vannak elektronikus rendszerekkel, és alkatrészekkel, ezért már a hibák feltárásához is nélkülözhetetlenek a széles tudással rendelkező autódiagnosztikai szoftverek vagy műszerek, ezekkel sokkal biztosabb és precízebb a hiba forrásának megállapítása, ami nagy mértékben csökkenti a javításra időtartamát és elkerülhetővé teszi a felesleges alkatrészcseréket, vagyis sok pénzt megtakaríthatunk Önnek.

•    Hogy működik az EOBD-OBDII?

Az EOBD (European On Board Diagnosis) az EURO 3 normához kapcsolódó európai szabályozás. Az EOBD-nek az a feladata, hogy jelezzen a gépjárművezetőnek, a motor diagnosztikai jelzőlámpája által bármely, károsanyag-kibocsátással kapcsolatos hibát. Az EOBD rendszerrel gyártott gépkocsikon szabványos szimbólum (ISO 2575) látható gyújtás bekapcsolásakor a műszerfalon. A lámpa felvillan, amikor a meghibásodás a károsanyag-kibocsátás határértékét átlépi. A lámpa villog gyújtáskihagyások esetén, mert a katalizátor meghibásodhat. A lámpa csakis a motor rongálódásának veszélye, vagy a közlekedés biztonságának veszélyeztetése esetén lép működésbe.

•    Mi az OBD mint fedélzeti autódiagnosztika?

(-OBD- On-Board Diagnosis)
A motorvezérlő elektronikával készített járművek olyan motorellenőrző rendszerekkel vannak ellátva melyek a jármű működése során folyamatosan figyelemmel kísérik a velük kapcsolatban lévő szerkezeti egységeket. Minden ilyen rendszerben gyártott gépkocsinak rendelkeznie kell a motor nem tökéletes üzemét jelző, műszerfalra szerelt hibajelző lámpával.

•    Milyen egységek tartoznak még rendszer felügyelete alá?

Az említett motor mellett, számos más rendszereket is elláttak autódiagnosztikával mint például:
Légzsák rendszer, ABS, ASR, Autómata váltó, Klíma rendszer, Rádió, Keréknyomás figyelmeztető rendszer, Dízel Részecskeszűrő … stb. ezek egy része megtalálható a műszerfalon kontroll lámpaként melyek visszajelzést adnak estlegesen fennálló hiba esetén. (egyéb felismert ,és tárolt hibák esetén a lámpa NEM világít, de gyártó-specifikus kód tárolásra kerülhet!!!)

Kipufogó rendszer  Motor  Vezérlés  Dízel befecskendezők  Üzemanyagrendszer tisztítás  Automataváltó olajcsere  Futómű szrviz  Fékrendszer  Akkumulátor  Klíma szerviz  GPS rendszerek

Lengéscsillapító  Intelligens diagnosztika  Téli, nyári átvizsgálás  Karosszéria javítás  Szélvédőcsere és javítás  Fényszóró felújítás  Műszaki vizsga és zöldkártya  Olajcsere specialista  Periodikus táblázat  Gumiabroncs garancia  Autómosás, ápolás

Autó-Doktor Horváth Kft.

8600 Siófok
Papfődi u.1.
Tel: +36/84/519-219
Fax: +36/84/519-211
E-mail: szerviz@auto-doktor.hu
logo kicsi ff

Levelezési cím

8601 Siófok
Pf.:177. Hungary

Nyitvatartási idő

Az Autó-Doktor Horváth Kft. szervíz az Ön rendelkezésére áll:

hétfőtől-péntekig: 8.00 - 17.00-ig,
szombaton - vasárnap: zárva.

Rólunk mondták

"Igényes és pontos munkát végeztek még a szűk határidők esetében is"

"Szolgáltatásaik összessége arányban áll az alkalmazott árazási gyakorlatukkal"