Üdvözöljük az Autó-Doktor Horváth Kft. weboldalán! Közvetlen elérhetőség: +36-84/519-219

reklam bal

Műszaki Vizsga és Zöldkártya

Kétévente a 4 évesnél idősebb autókat műszaki vizsgára kell vinni. Ha a műszaki lejárt az embernek el kell vinnie az autóját a vizsgabázisra. De mi értelme az egésznek és mire kell figyelni?    

A műszaki vizsga a biztonságot szolgálja

A balesetmentes közlekedés egyik alappillére, hogy megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt a közúti forgalomban. A gépjármű műszaki megvizsgálását a gépjármű tulajdonosa személyesen, vagy meghatalmazottja útján kérheti szervizeinkben.

Fontos, hogy a műszaki vizsgára jelentkező érvényes személyi okmányokkal, amennyiben mások nevében és képviseletében jár el, szabályosan kiállított meghatalmazással jelenjen meg a vizsgabázison.

Ahhoz, hogy gépkocsija megfeleljen a Közlekedési Felügyelet előírásainak, szabályzatainak és nem utolsó sorban az ön illetve családja és környezetének biztonságos közúti forgalomban való részvételéhez, cégünk maximálisan a lehető legjobb munkát végezi az autók műszaki vizsgára való felkészítése során.

Ellenőrzés és felkészítés mindenfajta autómárkára vonatkozóan (szgk./ kombi és kisteherautó 3500 kg-ig)

Díjtalanul ellenőrizzük gépkocsijának fékeit, futóművét, karosszériáját, elektromos rendszerét. A hatósági előírások figyelembevétele mellett, Önnel egyeztetve a biztonságos autózás megteremtéséhez szükséges javításokat és beállításokat végezzük el gépkocsiján.

A műszaki vizsga egybekötve a zöld kártyával a közlekedés biztonságát és a környezetvédelmét szolgálja. 2010 óta a műszaki vizsgáztatást és a zöldkártyát egybe kezelik a hatóságok. A sikeres átvizsgálás alkalmával egy matricát ragasztanak a forgalmiba. Ezért hozzuk magunkkal a forgalmit, és a regisztrációs dokumentumokat az utolsó forgalmiról.

Mi történik a Műszaki vizsgán

A műszaki vizsga alkalmával az éppen aktuális vizsgáztató egy próbakört tesz és figyeli a biztonságilag fontos alkatrészek működését. Majd megvizsgálja ezeket az alkatrészeket például a féknél a fékcsöveket, szivárgást keresve.
 Majd gondosan megvizsgálják a motort és környékét nagyobb sérülések után kutatva. Ezalatt ellenőrzik a fényszórókat, indexet mint biztonságtechnikai szempontokat.
 A járművet alulról is megvizsgálják: a felfüggesztés hibáit kutatják (összekötők, rugók, lengéscsillapítók, stabilizátorok..). Ezen felül a kerekeknek, gumiknak is jó állapotban kell lenniük. Az újabb járműveknél az is fontos, hogy az összes elektronikusan vezérelt rendszer működjön (ABS, ESP, légzsák és más asszisztenciák..). A belső térben is ellenőrzik a látást segítő eszközöket (ablakok, tükör, fényszóró) illetve vizsgálják az ülések, biztonsági övek állapotát is.

Közlekedés biztonsági alkatrészek:

  • Futómű
  • Fékek
  • Fényszórók
  • Szélvédő
  • Biztonsági övek
  • Légzsákok
  • stb.

Mi történik a Zöldkártyán

A műszaki vizsga alkalmával a környezetvédelem szempontjából is vizsgálják a kipufogórendszert és a hibás katalizátort amelyek felelősek a hangos zajokért és a megváltozott kipufogógázokért.
 Amennyiben hibát észlelnek a vizsgáztató megvonja a plakettet a járműtől és a tulajdonosnak 4 hete van, hogy megjavíttassa, és újra elvigye a vizsgabázishoz.

Honnan tudja az ember mikor kell műszakira vinni a gépkocsit?

Ezt a kérdést sokan felteszik, amikor már többnyire túl késő. Ehhez egyszerű lenne csak megnézni a hátsó rendszámtáblán lévő pakettet. Ott megtalálható, mikor kell a következő műszakira vinni az autót. Középen áll az év és a kör kerületén van a lejárat hónapja. Azonban a vezető a forgalmiban is megtalálja ezeket a dátumokat.
 Egy időben felkészített járművel nemcsak a közlekedés biztonságát őrizhetjük meg, hanem a esetleges büntetést is megússzuk. Figyelem: amennyiben Műszaki nélkül balesetet okozunk, akkor a másik fél anyagi kárát is nekünk kell részben megfizetni.

Mennyibe kerül egy műszaki vizsga?

Egy műszaki vizsga vizsgabázistól függően elő-műszakival kb. 25.000 és 30.000 Ft között van. Elő-műszaki előnye, hogy ha a műszaki vizsgát befolyásoló buktató tényező van, akkor nem kell kifizetni még egyszer a teljes műszaki vizsgát.Ha valakit rajtakapnak, hogy nyílt területen, vagy saját területen környezetvédelmi szabályokat be nem tartva olajt cserél 300.000 Ft-ig terjedő pénzbírságra számíthat.

Kipufogó rendszer  Motor  Vezérlés  Dízel befecskendezők  Üzemanyagrendszer tisztítás  Automataváltó olajcsere  Futómű szrviz  Fékrendszer  Akkumulátor  Klíma szerviz  GPS rendszerek

Lengéscsillapító  Intelligens diagnosztika  Téli, nyári átvizsgálás  Karosszéria javítás  Szélvédőcsere és javítás  Fényszóró felújítás  Műszaki vizsga és zöldkártya  Olajcsere specialista  Periodikus táblázat  Gumiabroncs garancia  Autómosás, ápolás

Autó-Doktor Horváth Kft.

8600 Siófok
Papfődi u.1.
Tel: +36/84/519-219
Fax: +36/84/519-211
E-mail: szerviz@auto-doktor.hu
logo kicsi ff

Levelezési cím

8601 Siófok
Pf.:177. Hungary

Nyitvatartási idő

Az Autó-Doktor Horváth Kft. szervíz az Ön rendelkezésére áll:

hétfőtől-péntekig: 8.00 - 17.00-ig,
szombaton - vasárnap: zárva.

Rólunk mondták

"Igényes és pontos munkát végeztek még a szűk határidők esetében is"

"Szolgáltatásaik összessége arányban áll az alkalmazott árazási gyakorlatukkal"